2020-03-11

Besins Healthcare Nordics har nytt hovedkontor med miljøfokus

Siden desember har Besins Healthcare Nordics holdt til i nye, tiltalende lokaler i Hyllie i Malmö. Det nyoppførte kontorbygget, The Edge, har allerede fått mye oppmerksomhet for den dristige arkitekturen, utsikten, plassen og lyset.

– Vi falt for arkitekturen og designet til The Edge. Samtidig passer bygningens miljøprofil svært godt til bedriftens visjon. Det nye kontoret skal gjenspeile merkevaren vår ved å gi medarbeiderne et tilgjengelig, attraktivt og moderne arbeidsmiljø, sier Per-Olof Nilsson, administrerende direktør i Besins Healthcare Nordics AB.

Flere av Besins Healthcares medarbeidere pendler fra Danmark, og Hyllies sentrale beliggenhet mellom Malmö/Lund og København – med sin internasjonale flyplass – gjorde The Edge til et perfekt sted for å fortsette den nordiske reisen selskapet begynte på i 2018.

Lokalene i The Edge er klassifisert som Miljöbyggnad Guld, det høyeste av tre sertifiseringsnivåer som tildeles av Sweden Green Building Council. For å oppnå sølvstatus må huseieren blant annet være engasjert i miljøspørsmål, og det kreves mer av bygningen enn bare å overholde lovkrav – blant annet må solbeskyttelsen, lydmiljøet og ventilasjonen være mye bedre. For å oppnå det høyeste nivået – slik The Edge har gjort – er kravene svært høye. For eksempel skal radoninnholdet ikke være høyere enn en fjerdedel av lovens maksimumsverdier, og de som bor eller jobber i bygningen, må selv gi uttrykk for at innemiljøet er i toppklasse.

Det er interiørarkitektene hos Escandi som har hatt ansvaret for utformingen av kontormiljøet. Målet deres var at kontoret skulle ha et friskt og harmonisk uttrykk, noe som gjenspeiler Besins Healthcare som selskap. Interiøret skal vare i lang tid fremover, og medarbeiderne skal ha et hyggelig og funksjonelt kontor som bidrar til økt effektivitet og trivsel.

– Miljøtankegangen er sentral for Escandi, som gjennom en grundig prosess har utviklet produkter som skal fungere for Besins i mange år, takket være høy kvalitet, bærekraftig design og gjennomtenkte materialer som går igjen i interiøret. For eksempel er tekstilgulvet fremstilt av blant annet resirkulerte plastflasker og fiskegarn, forteller Sofia Grahn, interiørdesigner hos Escandi.

Lokalene er tilrettelagt for både store møter og atskilt arbeid, og har dessuten sosiale rom som kan brukes til både jobbing og avslapning.